English Svenska
Fastighetsbeteckning
Gävle Norr 12:5
Fastighetstyp
Butik/Lager
Kommun
Gävle
Adress
Nygatan 15
803 20 Gävle
Ort
Gävle
Storlek
3500 kvm
Tillträde
Enligt överenskommelse

Beskrivning

Flexibla butiks- och lagerlokaler i olika storlekar intill Stortorget i Gävle centrum


Mitt i Gävle City, i ett attraktivt läge alldeles intill Stortorget, kan vi erbjuda butikslokaler i olika storlekar med stora möjligheter till anpassning och sammanslagning i olika kombinationer. Butikslokalerna ligger mycket lättillgängliga i gatuplan, med möjlighet till entréer från såväl Nygatan, Norra Skeppargatan och Norra Stapeltorgsgatan som från det invändiga gångstråket.

Butikslokalerna har en mängd olika möjliga användningsområden och har tidigare använts som bl.a. möbelbutik, banklokal och restaurang. Här finns mycket goda förutsättningar att skräddarsy moderna lokaler för den verksamhet som vill attrahera kunder i centrala Gävle.

I källarvåningen finns dessutom lagerytor i olika storlekar, vilka är möjliga att integrera med butikslokalerna på gatuplan som ytterligare butiksyta, eller som lagerytor. Den stora ytan om 1 255 kvm har en interntrappa upp till en yta om c:a 56 kvm i gatuplan, där det tidigare funnits en rulltrappa mellan våningsplanen. Den stora ytan nås även med hiss och det trapphus som vetter mot Norra Skeppargatan.

Ytan om 262 kvm på källarvåningen har ett valv, och en hiss upp till gatuplan och den lokalyta som tidigare varit banklokal. Dessutom nås källarplanet behändigt via stor varuhiss upp till det invändiga varuintaget med lastkaj i gatuplan mot Ruddammsgatan.


Fastigheten Norr 12:5 utgörs av en byggnad, med fem respektive sex våningsplan. I byggnaden finns fyra trapphus med hissar. Fastigheten är konstruerad med pelare vilket skapar flexibla lokaler.
Fastigheten är en dominerande kontorsfastighet i Gävle centrum. Fastigheten, som byggdes 1978, är delvis ombyggd 2001-2003. Kontors- och butiksfastighet i fem våningar ovan mark och en våning under mark. Stomme av betong, fasader av tegel och plåt, yttertak av papp. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Ventilation med klimatkyla finns. Parkering finns i intilliggande p-hus.

Omgivning

Fastigheten ligger strategiskt placerad, mitt i Gävle city, med en utmärkt kommunikationsplattform och mycket stora flöden av besökare, boende och verksamma i området.

Fastigheten ligger på Nygatan 13-15 men har även fasad mot Ruddammsgatan, Norra Stapeltorgsgatan och Norra Skeppargatan i stadsdelen Norr i centrala Gävle. Fastigheten ligger i Gävles huvudsakliga affärs- och shoppingdistrikt och omges av handelsfastigheter, parkeringshus, biograf, restauranger och kontorsfastigheter.

Alldeles intill fastigheten ligger Stortorget med sitt shoppingutbud med exempelvis gallerian Nian, gallerian Flanör och Åhléns. Angränsande till affärs- och shoppingdistriktet ligger Gävles centrala bostadsområden.

Service

Gävle City är en levande mötesplats med shoppinggator, affärsgallerior, ett rikt kulturliv och fler än 200 butiker, kaféer och restauranger, och all service man kan önska.

Stortorget, som är en central mittpunkt som det mesta kretsar kring, ligger strax intill fastigheten Här finns lunchrestauranger, banker, motionsanläggningar, tobaksaffärer, torghandel, parkeringshus, klädesbutiker, Apoteket, Försäkringskassan med mera.

Planlösning

Lokalerna i denna annons utgörs av olika enheter på gatuplan och underliggande källarplan, från c:a 90 kvm upp till c:a 1 255 kvm, vilka kan slås samman till sammanhängande ytor i olika storlekar. Lokalerna har tidigare använts med olika funktioner, som butik, bankkontor, restaurarang och lager. Lokalerna är flexibla med utmärkta möjligheter till modernisering och anpassning efter tillträdande hyresgästs behov.

Kommunikationer

Det är mycket smidigt att ta sig till fastigheten genom dess attraktiva läge i stadskärnan alldeles nära Stortorget. Det är bara något hundratal meter till knutpunkterna för busslinjerna vid Rådhuset, Vasaskolan och Skomakargatan. Till centralstationen är det ca 600 meter.

Parkering

Mittemot fastigheten ligger Gallerian Nians p-garage med 700 p-platser. I närområdet finns även Konvaljen och Flanörgaragen med drygt 400 p-platser. Gatuparkering är också möjlig på intilliggande gator.

Har du funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta någon av fastighetens kontaktpersoner.

Thomas Eriksson

Förvaltare

+46 73 333 78 90

thomas.eriksson@nyfosa.se

Intresseanmälan