English Svenska
Fastighetstyp
Kontor
Kommun
Gävle
Ort
Gävle
Adress
Drottninggatan 29
803 11 Gävle
Area
Kontor 8910 kvm
Total 8910 kvm
Byggår
1929
Tomtuppgifter
Tomtarea 3 296 kvm. Tomten är friköpt.
Serviceanmälan
Fastighetssnabben AB

falanmalan@fastighetssnabben.se
Dygnet runt: 0771-90 80 00


Beskrivning

På fastigheten finns två sammanlänkade byggnader.
Byggnaderna byggdes 1929 och 1950.
Båda byggnaderna värms via fjärrvärme.

Omgivning

Gävle är en expansiv handelsstad med en stabil, positiv befolkningstillväxt och goda kommunikationer. I Gävle finns ett brett och intressant näringsliv med ca 7000 företag i olika storlekar och inom alla branscher. Gävle är även en aktiv studentstad med fler än 15 000 studenter vid Högskolan i Gävle. Staden har gamla anor med många välbevarade hus och kullerstensgator kombinerat med modern arkitektur. Gavleån rinner rakt igenom stadskärnan. Staden har över 20 mil separerade cykelbanor och en av Sveriges största stadsparker, Boulognerskogen. Gävle har även ett av Sveriges bästa ishockeylag, Brynäs IF och är känt för sin vackra skärgård, Furuviksparken och Gävlebocken; världens största julbock.

Service

Gävle centrum är en levande mötesplats med shoppinggator, affärsgallerior, ett rikt kulturliv och gott om mysiga kaféer, barer och välrenommerade restauranger. På Stortorget mitt i city har torghandlarna sin försäljning. På Söder och längs Drottninggatan hittar du även flera trevliga småbutiker. Här finns mycket stadskänsla och mångfald från flera olika kulturer på liten yta.

Kommunikationer

Staden har ett attraktivt, geografiskt läge med närhet till Arlanda och Stockholm. Här möts också två Europavägar (E4 och E16), tre järnvägar och sjöfarten med Gävle Hamn - hjärtat för import och export på ostkusten.
Centralstationen ligger centralt med mycket goda tågförbindelser.

Avståndet till Stockholm är knappt sjutton mil, Uppsala ligger cirka tio mil bort och till Sundsvall är det 21 mil.

Har du funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta någon av fastighetens kontaktpersoner.

Johan Böckert

Förvaltare

+46 73 036 48 36

johan.bockert@nyfosa.se