English Svenska
Fastighetstyp
Kontor
Kommun
Gävle
Ort
Gävle
Adress
Nygatan 13
803 20 Gävle
Area
Kontor 11810 kvm
Total 15727 kvm
Övrigt 1030 kvm
Byggår
1978
Tomtuppgifter
Tomtarea 4 432 kvm. Tomten är friköpt.
Serviceanmälan
Fastighetssnabben AB

falanmalan@fastighetssnabben.se
Dygnet runt: 0771-90 80 00


Beskrivning

Fastigheten Norr 12:5 utgörs av en byggnad, med fem respektive sex våningsplan. I byggnaden finns fyra trapphus med hissar. Fastigheten är konstruerad med pelare vilket skapar flexibla lokaler.
Fastigheten är en dominerande kontorsfastighet i Gävle centrum. Fastigheten, som byggdes 1978, är delvis ombyggd 2001-2003. Kontors- och butiksfastighet i fem våningar ovan mark och en våning under mark. Stomme av betong, fasader av tegel och plåt, yttertak av papp. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Ventilation med klimatkyla finns. Parkering finns i intilliggande p-hus.

Omgivning

Fastigheten ligger på Nygatan 13-15 men har även fasad mot Ruddammsgatan, Norra Stapeltorgsgatan och Norra Skeppargatan i stadsdelen Norr i centrala Gävle. Fastigheten ligger i Gävles huvudsakliga affärs- och shoppingdistrikt och omges av handelsfastigheter, parkeringshus, biograf, restauranger och kontorsfastigheter. Alldeles intill Fastigheten ligger Stortorget med sitt shoppingutbud med exempelvis gallerian Nian, gallerian Flanör och Åhléns.
Angränsande till affärs- och shoppingdistriktet ligger Gävles centrala bostadsområden.

Från Fastigheten är det enkelt att nå E4:an som går väster om staden, norrut mot Hudiksvall och söderut mot Uppsala. Fastigheten ligger cirka 500 meter från Gävle centralstation med goda tåg- och busskommunikationer.


Gävle blev officiellt stad år 1446 och är en av Sveriges första handelsstäder. Det strategiska läget på östkusten med närhet till Uppsala, Stockholm och Arlanda gör Gävle till en mycket attraktiv kommun.

Service

Det är knappt hundra meter till Stortorget; en central mittpunkt som det mesta kretsar kring. Här finns lunchrestauranger, banker, motionsanläggningar, tobaksaffärer, parkeringshus, klädesbutiker, Apoteket, Försäkringskassan med mera.

Kommunikationer

Staden har ett attraktivt, geografiskt läge med närhet till Arlanda och Stockholm. Här möts också två Europavägar (E4 och E16), tre järnvägar och sjöfarten med Gävle Hamn - hjärtat för import och export på ostkusten.
Centralstationen ligger centralt med mycket goda tågförbindelser.

Avståndet till Stockholm är knappt sjutton mil, Uppsala ligger cirka tio mil bort och till Sundsvall är det 21 mil.

Har du funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta någon av fastighetens kontaktpersoner.

Thomas Eriksson

Förvaltare

+46 73 333 78 90

thomas.eriksson@nyfosa.se